Hout, Weetjes

Graveren van hout

Graveren van hout, dat doen wij met ons supersnelle CO2 lasergraveerapparaat.
Daarmee kunnen we teksten en afbeeldingen, maar ook logo’s graveren. Van logo’s hebben we een .eps bestand nodig, die kunnen wij dan zelf omzetten naar een geschikt bestand om het te graveren op de plank, hiervoor rekenen wij extra kosten. Mocht u geen .eps bestand hebben, dan kan dat uiteraard ook, maar dan hebben wij een contact die het logo voor ons natekent en dan meteen het juiste bestand maakt voor ons laserprogramma. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van de tijd die het kost om dat te doen. Dat kunnen we u van tevoren vertellen, als we een afbeelding van het gewenste logo hebben ontvangen.

Van een aantal planken kunnen we grotere hoeveelheden leveren. Verder is bijna elke plank in onze webshop een uniek exemplaar.

Het graveerproces is volledig natuurlijk, de donkere kleur van de gravure wordt namelijk veroorzaakt door een verbranding, en hierbij wordt geen verf gebruikt. Om te voorkomen dat de roetlaag vervaagt of verdwijnt, raden we aan om de houten snijplank met een beschermlaag te behandelen. Als je ervan gaat eten, dan raden we aan dat te doen met druivenpitolie. Walnootolie of amandelolie zijn ook erg geschikt, maar pas op met notenallergie. Olijfolie is absoluut niet geschikt, dat wordt plakkerig en daardoor vies.
Als je er niet van gaat eten, kan het uiteraard ook heel goed met een lak of beits.

De plank moet even rustig de tijd krijgen om de olie op te nemen. Het restant na een nacht intrekken verwijderen met keukenrol.
Om de plank goed te onderhouden, adviseren we om dit elke 3 maanden te doen.

Laat een reactie achter

Uw Emailadres wordt niet weergegeven bij het bericht. De velden met een (*) zijn verplicht.